Whiskey røykspon passer til kull- og gassgriller, elrøykovner og andre røykovner. De produseres av eikefat som man har lagret alkoholholdig drikke i, blant annet fra Rioja og andre steder i Spania, Frankrike og Portugal. I produksjonsprosessen bevares duften, smaken og andre viktige kulinariske egenskaper. Røykspon passer perfekt til røyking av alle typer mat. Kjøtt, grønnsaker, fisk, pizza og desserter får en lekker røyksmak. Bruk:Bløtlegg røyksponet i vann i ca. 10-20 minutter. Bruk ca. 2 dl røykspon per kg næringsmiddel du vil røyke. Legg sponet i en aluminiumform, røykskuff, på bunnen av røykovnen eller på røykeplaten. Hvis du bruker en kullgrill:Når kullet gløder, plasserer du formen/esken/platen med røyksponet direkte oppå kullet. Hvis du bruker en gassgrill:Hvis det finnes et røykerom i grillen, legger du formen/esken/platen i det. Hvis ikke, plasserer du karet i hjørnet under grillen før du tenner grillen. Hvis du bruker en røykovn, strør du et jevnt lag røykspon på røykeplaten, ca. 2 dl per kg næringsmiddel du vil røyke. Når sponet begynner å ryke, plasserer du maten som skal tilberedes i grillen/røykovnen.
Vis mer
Steketakker fra Muurikka
Det startet i Finland med den nå klassiske steketakk, og i 1976 grunnla de Muurikka. Siden den gang har hundretusener av steketakker blitt solgt, og ved leirbål og hagefester er Muurikkas produkter en selvfølgelig del av måltidet.